

Indeks: BW-OH-951741
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
świeże daktyle Medjool* (88%), jabłko liofilizowane* 10%, cynamon*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, nierafinowany olej kokosowy z miąższu kokosa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
BIONELKI to świetna alternatywa na szybką, zdrową i energetyczną przekąskę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1342 kJ/ 319 kcal
Tłuszcz: 5,39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,68 g
Węglowodany: 57,83 g
w tym cukry: 42,78 g
Błonnik: 12,49 g
Białko: 3,51 g
Sól: 0,05 g
INFORMACJE ALERGENNE
Na terenie zakładu przerabia się orzechy, orzeszki ziemne, sezam, migdały.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.