

Indeks: KC-OH-620845
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
ekstrakt z kokosa* 50% ,świeże daktyle MEDJOOL* 37%, krem z orzechów laskowych* 8%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, nierafinowany olej kokosowy z miąższu kokosa tłoczony na zimno* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny krem kokosowo-daktylowy orzechy laskowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1419 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 23,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,49 g
Węglowodany: 16,6 g
w tym cukry: 15,28 g
Błonnik: 5,89 g
Białko: 12,06 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJE ALERGENNE
Na terenie zakładu przerabia się sezam, orzeszki ziemne, orzechy i migdały.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu w warunkach chłodniczych.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.