

Indeks: BA-MG-917163
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady, w połączeniu z napojem ryżowym, posłodzona erytrytolem, daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
miazga kakaowa*, substancja słodząca: erytrytol*, napój ryżowy w proszku*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy* 13%, emulgator: lecytyna słonecznikowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baton na napoju ryżowym i proszku kokosowym. Masa kakaowa min. 62%. Bezglutenowy. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1968 kJ/ 481 kcal
Tłuszcz: 39,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27,0 g
Węglowodany: 47,0 g
w tym cukry: 5,2 g
alkohole wielowodorotlenowe: 23 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne i inne orzechy.
UWAGA
Dopuszcza się nieznaczne różnice pomiędzy poszczególnymi partiami wynikające z naturalnego pochodzenia produktu.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. W kuchni wykorzystywana na wiele sposobów, bywa gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Zdrowe lizaki o smaku porzeczkowym składają się z produktów pochodzących z certyfikowanych upraw. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jak dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.