

Indeks: BW-MG-545379
SKŁADNIKI
czekolada (86,4%) (cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), malina liofilizowana* (10%), tłuszcz kakaowy*, substancja glazurująca (syrop glukozowy*, guma arabska*, olej słonecznikowy*) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
W czekoladzie: masa kakaowa min. 50%.
OPIS
Maliny liofilizowane w czekoladzie. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2226 kJ/ 534 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 39 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,07 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nie będziemy Was tu ściemniać. Składniki jakie są w tym batonie są mega dobrą cukierniczą kompozycją idealną na przekąskę o każdej porze. Wszyscy chorujący na celiakię mogą go spożywać. Robi furorę wśród wegetarian oraz wegan. Ciemna czekolada, syrop kukurydziany oraz kokos zaspokoją wyrafinowane podniebienia Oczywiście wiadomo, że wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.