

Indeks: PS-MG-072296
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
część zbożowa
60%: mąka ryżowa*, kaszka kukurydziana*, cukier kokosowy*, emulgator: lecytyna
słonecznikowa*. Krem czekoladowo-orzechowy (40%): Cukier trzcinowy*, proszek
kokosowy*, pasta z orzechów laskowych* (12%),
olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości
tłuszczu*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*, aromat
naturalny
(*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Poduszeczki zbożowe z kremem czekoladowo-orzechowym. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1805 kJ/ 431 kcal
Tłuszcz: 15,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 70,0 g
w tym cukry: 29,0 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,28 g
INFORMACJE ALERGENNE
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.