

Indeks: SI-MG-863654
SKŁADNIKI
czekolada (89,5%) (cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), tłuszcz kakaowy*, wiśnia liofilizowana* 10%, substancja glazurująca (syrop glukozowy*, guma arabska*, olej słonecznikowy*) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
W czekoladzie: masa kakaowa min.50%.
OPIS
Wiśnie liofilizowane w czekoladzie. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2271kJ/ 545 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 42 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,07 g
INFORMACJE ALERGENNE
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.