

Indeks: KC-MG-101404
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, pasta z orzechów laskowych* ( 13%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*, napój ryżowy w proszku*, tłuszcz kakaowy* (1%), emulgator: lecytyna słonecznikowa*(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Krem czekoladowo - orzechowy. Żródło błonnika pokarmowego. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2243 kJ/ 540 kcal
Tłuszcz: 32,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 57,0 g
w tym cukry: 51,0 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), sezam, soję, pistacje, orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.