

Indeks: BA-MG-511177
Krówki były w czasach PRL-u kultowym słodyczem. Nikt chyba nie zdawał sobie sprawy z tego jak naprawdę były robione. Produkt jest oczywiście z krowiego mleka odpowiednio słodzonego i podgrzanego do wysokiej temperatury. My możemy Państwu zaproponować smak z dzieciństwa w wersji zdrowej przekąski składający się z samych dobry i odżywczych elementów. Cukier kokosowy w połączeniu z mlekiem kokosowym wraz z bananem daje świetną alternatywę dla tradycyjnej krówki. Idealna przekąska dla wegan i wegetarian. Spełnia też normy dla chorych na celiakię bo nie zawiera glutenu. Ten baton polecany jest dla wszystkich w każdym wieku. Bardzo często znajduje się w plecaku na długie wycieczki.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier kokosowy*, proszek kokosowy*, syrop ryżowy*, białko słonecznika*, ziarno kakaowca* 4%, guma arabska (błonnik z akacji)*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 2% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baton na bazie cukru kokosowego i proszku kokosowego. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy. Żródło błonnika pokarmowego. Nie zawiera mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1665 kJ/ 396 kcal
Tłuszcz: 14,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,0 g
Węglowodany: 61,0 g
w tym cukry: 53,0 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 4,4 g
Sól: 0,3 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie wystepującego sodu
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.
Nasze zdrowe lizaki wiśniowe składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego oraz z soków wiśniowego i jabłkowego. Lizaki bio są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych, a także jednymi z ulubionych z dzieci słodyczy. Produkt nie zawiera glutenu, barwników, aromatów oraz składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan oraz osób zwracających uwagę na jakość spożywanych produktów.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.