

Indeks: BA-MG-286661
Krówki były w czasach PRL-u kultowym słodyczem. Nikt chyba nie zdawał sobie sprawy z tego jak naprawdę były robione. Produkt jest oczywiście z krowiego mleka odpowiednio słodzonego i podgrzanego do wysokiej temperatury. My możemy Państwu zaproponować smak z dzieciństwa w wersji zdrowej przekąski składający się z samych dobry i odżywczych elementów. Cukier kokosowy w połączeniu z mlekiem kokosowym wraz z bananem daje świetną alternatywę dla tradycyjnej krówki. Idealna przekąska dla wegan i wegetarian. Spełnia też normy dla chorych na celiakię bo nie zawiera glutenu. Ten baton polecany jest dla wszystkich w każdym wieku. Bardzo często znajduje się w plecaku na długie wycieczki.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier kokosowy*, proszek kokosowy*, syrop ryżowy*, granulat bananowy * 6,4%, białko słonecznika*, guma arabska (błonnik z akacji)*, aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baton na bazie cukru kokosowego i proszku kokosowego. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy. Żródło błonnika pokarmowego. Nie zawiera mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1611 kJ/ 383 kcal
Tłuszcz: 12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,0 g
Węglowodany: 63,0 g
w tym cukry: 55,0 g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,27 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Koncentrat ma bardzo wysoką aktywność bakteriobójczą. Głównie właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych, które powodują zakażenia u ludzi z obniżoną odpornością. Posiada duże ilości żywych szczepów kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) i świetnie zasila swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat ma piękny owocowo ziołowy aromat z kwaskowo orzeźwiającym smakiem. 500 ml koncentrat napoju wystarczy na 11 do 14 dziennych zalecanych porcji. Po otworzeniu należy przechowywać go w lodówce.
Nie będziemy Was tu ściemniać. Składniki jakie są w tym batonie są mega dobrą cukierniczą kompozycją idealną na przekąskę o każdej porze. Wszyscy chorujący na celiakię mogą go spożywać. Robi furorę wśród wegetarian oraz wegan. Ciemna czekolada, syrop kukurydziany oraz kokos zaspokoją wyrafinowane podniebienia Oczywiście wiadomo, że wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.