

Indeks: BA-MG-100607
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier kokosowy*, proszek kokosowy*, syrop ryżowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 4,8%, białko słonecznika*, guma arabska (błonnik z akacji)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Źródło błonnika pokarmowego. Źródło magnezu, fosforu i potasu. Nie zawiera mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1621 kJ/ 385 kcal
Tłuszcz: 12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,0 g
Węglowodany: 62,0 g
w tym
cukry: 56,0 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,18 g
Fosfor: 168 mg (24%)**
Magnez: 76 mg
(20%)**
Potas: 665 mg (33%)**
** dzienna referencyjna
wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie
występującego sodu
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierac sezam
UWAGA
Dopuszcza się
nieznaczne różnice pomiędzy poszczególnymi partiami wynikające z naturalnego
pochodzenia produktu.
ZALECANE WARUNI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym
miejscu.
Przekąska idealna dla dzieci i dorosłych zawiera w sobie bardzo dobre składniki. Amarantus w połączeniu z ziarnami prosa sklejony melasą buraczaną świetnie rozpływa się w ustach. Przetestowane przez smakoszy słodyczy, zasługuje na dobrą czwórkę z plusem dlatego, że między zębami zostają ziarna sezamu. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealny dla wegetarian oraz wegan.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Podobnie jak inne rośliny strączkowe, ciecierzyca jest bardzo bogatym źródłem białka: w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.