

Indeks: BA-MG-530003
SKŁADNIKI
cukier kokosowy*, proszek kokosowy*, syrop ryżowy *, białko słonecznika*, guma arabska (błonnik z akacji)*, aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Źródło błonnika pokarmowego. Źródło magnezu, fosforu i potasu. Nie zawiera mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1624 kJ/ 386 kcal
Tłuszcz: 12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,0 g
Węglowodany: 65,0 g
w tym
cukry: 58,0 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,19 g
Fosfor: 142 mg (20%)**
Magnez: 57 mg
(15%)**
Potas: 472 mg (24%)**
** dzienna referencyjna
wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie
występującego sodu
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać sezam
UWAGA
Dopuszcza się
nieznaczne różnice pomiędzy poszczególnymi partiami wynikające z
naturalnego pochodzenia produktu.
ZALECANE WARUNI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym
miejscu.
Tego produktu nie trzeba za bardzo przedstawiać dzieciom. On sam się broni lądując w ustach każdego dzieciaka. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa lizaki pod każdą postacią. Lizak Cocoa to czekolada połączona dobrym cukrem z kwiatu palmy kokosowej do tego sproszkowany napój kokosowy, który załatwia sprawę. Rodzice bardzo często kupują tą przekąskę dla dzieci na wycieczki. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Producent dla tego produktu postarał się o certyfikat dla wegan.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Koncentrat ma bardzo wysoką aktywność bakteriobójczą. Głównie właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych, które powodują zakażenia u ludzi z obniżoną odpornością. Posiada duże ilości żywych szczepów kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) i świetnie zasila swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat ma piękny owocowo ziołowy aromat z kwaskowo orzeźwiającym smakiem. 500 ml koncentrat napoju wystarczy na 11 do 14 dziennych zalecanych porcji. Po otworzeniu należy przechowywać go w lodówce.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.