

Indeks: SD-JD-600630
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
ekstrakt
z fermentowanych roślin ziołowych (100%) [w tym: ziele skrzypu polnego (60%),
ziele rdestu ptasiego (40%)], zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii
probiotycznych w formie płynnej (min. 2× 107jtk/ml)
Lactobacillus
rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L.
delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L.
plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B.
animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9
Y.
OPIS
Suplement diety. Skrzyp polny wpływa na utrzymanie
prawidłowego stanu skóry, włosów i paznokci. Bez dodatku cukrów i substancji
słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt nieklarowany i
niefiltrowany. Charakteryzuje się świeżym, ziołowym aromatem i naturalnym
orzeźwiającym smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna - 230 kJ /
55 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany
- 11,4 g
w tym cukry <1,5 g
Błonnik <1,5 g
Białko <1,5 g
Sól - 0,03
g
ZALECANE SPOŻYCIE
Dorośli: 10 ml (2 łyżeczki) 2 razy dziennie lub w okresach
zwiększonego zapotrzebowania 15 ml (3 łyżeczki) 2 razy dziennie, rozcieńczone w
ok. 100 ml wody lub innego napoju.
Dzieci powyżej 7-go roku życia: 5 ml (1
łyżeczka) 2 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego
napoju
UWAGA
Nie przekraczać dziennej
zalecanej porcji do spożycia. Utrzymanie prawiłowego stanu zdrowia wymaga
zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Produkt nie może
być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i
przyciemnionym, w sposób niedostępny dla dzieci. Po otwarciu spożyć w
ciągu 30 dni.
Budyń to smaczna i szybka przekąska dla każdego. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.