

Indeks: CI-PG-069002
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
płatki
jaglane* (29%), słonecznik*, miód wielokwiatowy*, pestki dyni*,
migdały*, orzechy nerkowca*, olej
kokosowy*, banan liofilizowany* (3%), nasiona lnu*, kakao* (3%), chipsy
kokosowe*, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia
hispanica)* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Granola
Pure&Sweet to pełnowartościowa i zdrowa przekąska, w której nie znajdziesz
białego cukru, oleju palmowego oraz wzmaniaczy smaku. Granola Banan&Kakao
to połączenie liofilizowanego banana oraz naturalnego kakao, które nadają
granoli słodko-gorzki smak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2236 kJ / 536
kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9
g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 16 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Maka amarantusowa to zmielone ziarna amarantusa zwanego też szarłatem. Nasiona amarantusa są małe, zawierają bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Nie zawierają glutenu. Idealna mąka do wypieków różnego rodzaju ciast, przekąsek i jako dodatek do sosów. Amarantus to także naturalny antybiotyk dodatkowo ma działanie grzybobójcze. Kobiety w ciąży powinny włączyć do swojej diety dania z amarantusem, ponieważ zawiera on kwas foliowy. Zalecany dla diabetyków z uwagi ma niski indeks glikemiczny i zawiera cukry złożone, które nie podnoszą poziomu cukru we krwi.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe