

Indeks: CI-PG-069002
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
płatki
jaglane* (29%), słonecznik*, miód wielokwiatowy*, pestki dyni*,
migdały*, orzechy nerkowca*, olej
kokosowy*, banan liofilizowany* (3%), nasiona lnu*, kakao* (3%), chipsy
kokosowe*, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia
hispanica)* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Granola
Pure&Sweet to pełnowartościowa i zdrowa przekąska, w której nie znajdziesz
białego cukru, oleju palmowego oraz wzmaniaczy smaku. Granola Banan&Kakao
to połączenie liofilizowanego banana oraz naturalnego kakao, które nadają
granoli słodko-gorzki smak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2236 kJ / 536
kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9
g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 16 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Wszyscy myślą, że najlepsze czekoladki produkuje się w Szwajcarii. Jak duże zdziwienie na twarzy widać, gdy konsumenci dowiadują się, że to Belgia jest miejscem produkcji najlepszej czekolady na świecie. Właśnie te czekoladki posiadają bajeczną kompozycję orzechów laskowych, masy kakaowej, wanilii. Zostały posłodzone iluniną. Świetnie nadają się na codzienną przekąskę dla ludzi w każdy wieku. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealne dla wegetarian oraz wegan.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy
Ekologiczny i certyfikowany makaron ryżowy razowy to zdrowa alternatywa dla makaronu pszennego. Dodatki imbiru oraz mąki z dyni nadają mu niepowtarzalnego smaku, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Jego głównym składnikiem jest mąka z ryżu brązowego, która bogata jest w błonnik, minerały, przeciwutleniacze i witaminy z gruby B. BIO makaron ryżowy razowy jest znakomitą bazą do potraw kuchni chińskiej, takich jak dań z woka, a także zup z makaronem, pesto czy sałatek. Produkt bezglutenowy.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.