

Indeks: CU--949241
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
napój kokosowy
w proszku* 69% (ekstrakt z kokosa*, maltodekstryna*), migdały*
19%, olej kokosowy*, inulina*, syrop z ryżu brązowego*, spirulina*,
kurkuma*, koncentrat soku z aronii* (certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Migdały w otoczce
ze sproszkowanego napoju kokosowego, barwione naturalnymi
barwnikami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2562 kJ / 617 kcal
Tłuszcz:
46,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 33,0
g;
Węglowodany: 46,0 g;
w tym cukry: 7,5 g;
Białko: 4,1
g
Sól: 0,12 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzechy laskowe
i inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Bezglutenowe suszone daktyle doskonale nadają się jako bakalie do ciast, na przykład keksów. Można je również wykorzystać do potraw z dodatkiem curry oraz jako nadzienie do mięs.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.