

Indeks: BA-BC-769754
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
tłuszcz
kakaowy*, surowy cukier trzcinowy*, syrop ryżowy w proszku* 17%, masa
kakaowa*, kokos* 5%, wanilia* (certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2492 kJ / 595
kcal
Tłuszcz: 43 g;
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 25 g;
Węglowodany: 49 g;
w tym
cukry: 35 g;
Białko: 2 g
Sól: 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki ziemne i mleko (łącznie z
laktozą).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.