

Indeks: CU-NH-357977
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier*, syrop
glukozowy*, naturalny aromat, substancja glazurująca: wosk
carnauba* (*certyfkowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1703 kJ / 401 kcal
Tłuszcz
- 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany
- 98 g
w tym cukry - 97 g
Białko - 0,5 g
Sól -
0,01 g
UWAGA
Różnice w kolorze
nie świadczą i złej jakosci produktu
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.