

Indeks: SD-JD-781102
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda
60%, ekologiczny ekstrakt z sfermentowanych roślin ziołowych (25%) [w tym:
ekologiczne ziele skrzypu polnego 60% , ekologiczne ziele rdestu ptasiego 40%]
zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznychw formie płynnej
(15%).
OPIS
Suplement diety. Wytworzony w
kaskadowym procesie fermentacji roślin ziołowych z udziałem żywych i aktywnych
szczepów bakterii probiotycznych (min. 3,2×106 jtk/ml), w tym: Lactobacillus
rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L.
delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L.
plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B.
breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus
thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Orzeźwiająco-kwaskowaty smak. Bez dodatku cukrów i substancji
słodzącej. Zawiera naturalnie występujące cukry. Opakowanie 125 ml zawiera 1
porcję produktu.
Skrzyp polny wpływa na utrzymanie prawidłowego stanu skóry,
włosów i paznokci.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100
ml
Wartość energetyczna
- 29 kJ / 7 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone - 0 g
Węglowodany - 1,7 g
w tym cukry -
0 g
Błonnik - 0 g
Białko -
0 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE SPOŻYCIE
125 ml
suplementu raz dziennie do posiłku.
UWAGA
Przed otwaciem zdecydowanie wymieszać. Nie należy przekraczać
dziennej zalecanej porcji do spożycia. Utrzymanie prawidłowego stanu
zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
W miejscu chłodnym i przyciemnionym, w spośób
niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu spożyć w ciagu 48 godzin.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.