

Indeks: ZZ-MG-151589
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier kokosowy*, napój kokosowy w proszku*, syrop ryżowy*, białko słonecznika*, guma arabska* (błonnik z akacji), żurawina suszona w proszku* 3%, naturalny aromat żurawinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Źródło błonnika
pokarmowego, magnezu, fosforu i potasu. Nie zawiera mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1605 kJ/ 382 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 54 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 4,4 g
Sól: 0,71 g
Fosfor: 141 mg (20%)**
Magnez: 57
mg (15%)**
Potas: 442 mg (22%)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia
witamin i składników mineralnych dla osoby dorosłej
UWAGA
Dopuszcza się
nieznaczne różnice pomiędzy poszczególnymi partiami wynikające z naturalnego
pochodzenia produktu.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Owoce daktylowca są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone bezglutenowe daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Z suszonych daktyli można zrobić smaczny i zdrowy kompot – nie trzeba dodawać do niego cukru, gdyż same w sobie owoce mają go sporo.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego oraz zagęszczonych soków ananasowego i jabłkowego. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.