

Indeks: SI-AM-093153
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
BUDYŃ TRUSKAWKOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
Ekologiczny i bezglutenowy budyń od firmy Amylon!
Złapał Cię mały głód? A może po prostu masz ochotę na coś słodkiego? Jeśli tak, to dobrze trafiłeś! To jest nasza propozycja na chwilę przyjemności.
Prosty w przygotowaniu a do tego ekologiczny budyń truskawkowy.
Zachęcamy do zapoznania się z innymi naszymi smakami i wybraniem swojego ulubieńca!
Amylon
to czeski producent żywności ekologicznej, opartej na wieloletnim doświadczeniu i sprawdzonych, tradycyjnych recepturach.
W gospodarstwie ekologicznym utrzymywana jest prawidłowa struktura i żyzność gleby. Zwierzęta hodowane są w tzw. systemie ściółkowym i ekologicznym. Oznacza to, że zwierzęta przebywają na świeżym powietrzu, mają wolny dostęp do wybiegu i karmione są paszą posiadającą certyfikat ekologiczny.
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), barwnik: sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna - 1486 kJ / 350 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 86 g
w tym cukry - 4,2 g
Białko - <0,5 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.