

Indeks: NI-NA-267808
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, ryż*
(14%), olej słonecznikowy*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny napój z
ryżu. Jest to produkt w 100% roślinny, nie zawiera laktozy, glutenu. Wstrząsnąć
przed użyciem. Produkt UHT. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie
występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 212 kJ/ 50 kcal
Tłuszcz - 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g,
kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 0,3 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0,6 g
Węglowodany - 9,9 g,
w tym cukry- 7,1 g;
Błonnik - 0,1 g
Białko - 0,1 g,
Sól - 0,08 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu
przechowywać 4 dni w warunkach
chłodniczych.
Ekologiczny i certyfikowany makaron ryżowy razowy to zdrowa alternatywa dla makaronu pszennego. Dodatki imbiru oraz mąki z dyni nadają mu niepowtarzalnego smaku, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Jego głównym składnikiem jest mąka z ryżu brązowego, która bogata jest w błonnik, minerały, przeciwutleniacze i witaminy z gruby B. BIO makaron ryżowy razowy jest znakomitą bazą do potraw kuchni chińskiej, takich jak dań z woka, a także zup z makaronem, pesto czy sałatek. Produkt bezglutenowy.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.