

Indeks: PB-EK-044740
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
Ekologiczne pieczywo chrupkie z ciecierzycą ekstrudowane. Produkt bezglutenowy. | |
Skład: | mąka ryżowa*, mąka z żółtego grochu*, mąka z ciecierzycy* 15%, sól morska. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych |
Warunki przechowywania: | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G: | |
Wartość energetyczna (kJ/kcal): | 1450/348 |
Białko (g): | 11,6 |
Węglowodany (g): | 67 |
W tym cukry (g): | 1,7 |
Tłuszcz (g): | 1,5 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): | 0,3 |
Błonnik pokarmowy (g): | 7,2 |
Sól (g): | 0,5 |
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.