MAKARON (RYŻOWY TYPU NOODLE Z RYŻEM CZARNYM I CHIA) BEZGLUTENOWY BIO 225 g - PERFECT EARTH
Indeks: MB-PE-132082
5,93 zł
Brutto
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
Certyfikat
certyfikat bio
MB-PE-132082
8856848000199
SKŁADNIKIryż
biały* (85,4 %), ryż czarny* (12,2 %), chia* 2,4% - szałwia hiszpańska (Salvia
hispanica) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPISOpakowanie
zawiera 4 porcje produktu. Jedna porcja wynosi 56 g. WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1494 kJ/ 357
kcalTłuszcz: 2,4 gw tym kwasy tluszczowe nasycone: 0,6
gWęglowodany: 75 gw tym cukry: 1,4 gBłonnik: 3,2
gBiałko: 7,6 gSól: 0 gMangan: 0,9 mg (45
%)**Fosfor: 124 mg (18 %)**Cynk: 1,5 mg (15 %)**** dzienna
referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIAZagotować wodę odmierzając 4 szklanki na 100 g
makaronu. Do gotującej się wody wrzucić makaron, dodać łyżeczkę oleju i
delikatnie wymieszać. Gotować 6 -9 minut lub do uzyskania odpowiedniej
konsystencji. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić. Podawać z sosem
lub z polewą.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.