MAKARON (KUKURYDZA + GROSZEK + SOCZEWICA) MUSZELKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY (FABISIAKI)

MAKARON (KUKURYDZA + GROSZEK + SOCZEWICA) MUSZELKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY (FABISIAKI)

Indeks: MB-FM-978952

8,40 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
Certyfikat
certyfikat bio
MB-FM-978952
5902811254977
249 Przedmioty


SKŁADNIKImąka kukurydziana* 40 %, mąka z czerwonej soczewicy* 30 %, mąka z zielonego groszku* 30 %, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron wytworzony z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Edycja przeznaczona dla dzieci. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1501 kJ / 357 kcalTłuszcz: 2,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 65 gw tym cukry: 1,3 gBłonnik: 8,8 gBiałko: 16 gSól: 0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj dużą ilość wody, aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (4 -5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji zamieszaj i gotuj do miękkości 7 minut., al dente 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.