

Indeks: PK-ZP-401106
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
nasiona słonecznika* (27%), woda, olej słonecznikowy*, sok cytrynowy z koncentratu*, bazylia* (7%), cebula*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy. Delikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów. Produkt wegański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1390 kJ/ 337 kcal
Tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 6,6 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwaciu przechowywać w
temperaturze 6 - 8°
C i spożyć w ciągu kilku
dni.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe