

Indeks: NI-NN-930804
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, ryż*
(14%), olej słonecznikowy*, algi morskie (Lithothamnium calcareum, sól
morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny napój z
ryżu. Jest to produkt w 100% roślinny, nie zawiera laktozy, glutenu. Wstrząsnąć
przed użyciem. Produkt UHT. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące
cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 212 kJ/ 50 kcal
Tłuszcz - 1,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
jednonienasycone kwasy tłuszczowe-
0,3 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe- 0,6 g
Węglowodany - 9,9 g
w
tym cukry - 7,1 g
Błonnik - 0,1 g
Białko - 0,1 g,
Sól - 0,08
g
Wapń - 120 mg (15% Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia)
ZALECANE WAARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach
chłodniczych.
Koncentrat ma bardzo wysoką aktywność bakteriobójczą. Głównie właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych, które powodują zakażenia u ludzi z obniżoną odpornością. Posiada duże ilości żywych szczepów kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) i świetnie zasila swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat ma piękny owocowo ziołowy aromat z kwaskowo orzeźwiającym smakiem. 500 ml koncentrat napoju wystarczy na 11 do 14 dziennych zalecanych porcji. Po otworzeniu należy przechowywać go w lodówce.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.