

Indeks: NI-NA-202834
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
bezglutenowy owies* (11,5%), olej słonecznikowy*, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny )
OPIS
Napój owsiany
wyprodukowany z wyselekcjonowanego czystego owsa, chronionego przed
zanieczyszczeniem od innych zbóż. Systematyczna analiza jest wykonywana na
każdej partii w celu zagwarantowania napoju bez glutenu. Bez laktozy. Bez
dodatku cukrów. Zawiera naturalnie
występujące cukry. Produkt UHT.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 178 kJ / 42 kcal
Tłuszcz -
0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
jednonienasycone - 0,2
g
wielonienasycone - 0,4
g
Węglowodany - 7,7 g
w tym cukry - 4,5 g
Błonnik - 0,7
g
Białko - 0,7 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu
przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.