

Indeks: NI-NA-202834
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
bezglutenowy owies* (11,5%), olej słonecznikowy*, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny )
OPIS
Napój owsiany
wyprodukowany z wyselekcjonowanego czystego owsa, chronionego przed
zanieczyszczeniem od innych zbóż. Systematyczna analiza jest wykonywana na
każdej partii w celu zagwarantowania napoju bez glutenu. Bez laktozy. Bez
dodatku cukrów. Zawiera naturalnie
występujące cukry. Produkt UHT.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 178 kJ / 42 kcal
Tłuszcz -
0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
jednonienasycone - 0,2
g
wielonienasycone - 0,4
g
Węglowodany - 7,7 g
w tym cukry - 4,5 g
Błonnik - 0,7
g
Białko - 0,7 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu
przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady, w połączeniu z napojem ryżowym, posłodzona erytrytolem, daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.