

Indeks: CU-CT-708432
Zdrowe lizaki porzeczkowe proponowane w sklepie BioKoala nie zawierają glutenu, konserwantów, barwników ani aromatów. W skłądzie produktu jest jedynie syrop kukurydziany z upraw ekologicznych oraz soki porzeczkowy i jabłkowy. Lizaki bio są świetnym snackiem na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatki do prezentów, paczek, a także jako przekąski na drugie śniadanie. Jest to produkt wegetariański.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
syrop kukurydziany*, skoncentrowany sok owocowy z czarnej porzeczki* (5%), jabłek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne lizaki z syropu kukurydzianego oraz zagęszczonych soków owocowych. Produkt wegetariański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1541kJ / 363kcal
Tłuszcz: 0,2g;
w tym kwasy nasycone: 0g;
Węglowodany: 89,8g;
w tym cukry: 53,7g;
Białko: 0,4g;
Sól: 0g
ZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Tego produktu nie trzeba za bardzo przedstawiać dzieciom. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa lizaki pod każdą postacią. Lizak Cocoa to czekolada połączona dobrym cukrem z kwiatu palmy kokosowej do tego sproszkowany napój kokosowy, który załatwia sprawę. Rodzice bardzo często kupują tą przekąskę dla dzieci na wycieczki. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Producent dla tego produktu postarał się o certyfikat dla wegan.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Pieczywo amarantusowe to idealna alternatywa dla chleba. Główny składnik to amarantus zwany też szarłatem, to jeden z najstarszych gatunków zboża, uprawiany był już przez Inków i Azteków. Amarantus zawiera bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Amarantus nie zawierają glutenu i polecany jest dla chorych na celiakię. Amarantus ma też sporo błonnika, co poprawia trawienie i przyspiesza przemianę materii. Poprawia też ogólnie pracę jelit, dlatego zalecany jest osobom z problemami ze strony układu pokarmowego. Bezglutenowy amarantus zawiera aminokwasy egzogenne, których nasz organizm nie jest w stanie sam wytworzyć, a także lizynę i metioninę, które nie występują w zbyt wielu znanych człowiekowi ziarnach.