

Indeks: CU-CT-708432
Zdrowe lizaki porzeczkowe proponowane w sklepie BioKoala nie zawierają glutenu, konserwantów, barwników ani aromatów. W skłądzie produktu jest jedynie syrop kukurydziany z upraw ekologicznych oraz soki porzeczkowy i jabłkowy. Lizaki bio są świetnym snackiem na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatki do prezentów, paczek, a także jako przekąski na drugie śniadanie. Jest to produkt wegetariański.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
syrop kukurydziany*, skoncentrowany sok owocowy z czarnej porzeczki* (5%), jabłek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne lizaki z syropu kukurydzianego oraz zagęszczonych soków owocowych. Produkt wegetariański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1541kJ / 363kcal
Tłuszcz: 0,2g;
w tym kwasy nasycone: 0g;
Węglowodany: 89,8g;
w tym cukry: 53,7g;
Białko: 0,4g;
Sól: 0g
ZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Tradycyjny proszek do pieczenia zawsze ma jakieś polepszacze, konserwanty, barwniki sztuczne oraz cukry. Bezglutenowy proszek do pieczenia firmy Amylon w swoim składzie zawiera głównie certyfikowaną ekologiczną skrobię z kukurydzy. Jest idealny do wszelakich domowych wypieków. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje zastosowanie w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Polecany jest także dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej. Produkt posiada certyfikaty BIO, bezglutenowy, wegański, wegetariański.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.