Brak zdjęcia

DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg - BIO PLANET

Indeks: SO-AN-739087

28,43 zł
Brutto

Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Bezglutenowe suszone daktyle doskonale nadają się jako bakalie do ciast, na przykład keksów. Można je również wykorzystać do potraw z dodatkiem curry oraz jako nadzienie do mięs.

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
Postać
całe owoce
Rodzaj
daktyle
Opakowanie
zgrzewany worek
Typ
liofilizowane
Kraj pochodzenia
Tunezja
SO-AN-739087
5907814669902
1000 Przedmioty


SKŁADNIKI

daktyle bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczne daktyle bez pestek mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1244 kJ / 294 kcal

Tłuszcz - 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 67 g

w tym cukry - 63 g

Białko - 2,4 g

Sól - 0 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Komentarze

Napisz swoją opinię

DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg - BIO PLANET

Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Bezglutenowe suszone daktyle doskonale nadają się jako bakalie do ciast, na przykład keksów. Można je również wykorzystać do potraw z dodatkiem curry oraz jako nadzienie do mięs.