

Indeks: CU-CT-948517
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykiety, na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego i syropu klonowego. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
syrop kukurydziany*, syrop klonowy* (15%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne lizaki z syropu kukurydzianego oraz syropu klonowego. Produkt wegetariański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1615kJ / 380kcal
Tłuszcz: 0g;
w tym kwasy nasycone: 0g;
Węglowodany: 95g;
w tym cukry: 72,7g;
Białko: 0g;
Sól: 0g
ZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Podobnie jak inne rośliny strączkowe, ciecierzyca jest bardzo bogatym źródłem białka: w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.