

Indeks: CU-BP-973434
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
nadzienie z mlecznej czekolady (60%): nierafinowany cukier trzcinowy*, pełne mleko w proszku*, tłuszcz kakaowy*, masa kakaowa*, serwatka w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*; powłoka: cukier trzcinowy nierafinowany*, skrobia ryżowa*, syrop kukurydziany*, naturalne barwniki z wyciągów roślinnych (marchew*, jabłko*, spirulina*), koncentrat soku z fioletowej marchwi* i buraka*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, substancja glazurująca: wosk carnauba* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 7%.
OPIS
Ekologiczne pchełki stanowią wyśmienitą przekąskę dla dzieci w szkole, w domu i na spacerze!
UWAGA
produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1955 kJ / 475 kcal
Tłuszcz - 18 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 11 g
Węglowodany - 73 g,
w tym cukry - 71 g
Białko - 4,4 g
Sól - <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o świetnych właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Stosowana w kuchni pod różną postacią - jako gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją do gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.