

Indeks: ZE-BP-804964
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy nierafinowany*, syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy i kwas mlekowy, koncentraty owocowe* 1,68% (wiśniowy* 0,56%, ananasowy* 0,56%, jabłkowy* 0,28%, pomarańczowy* 0,28%), regulatory kwasowości: cytryniany wapnia i cytryniany sodu, wyciągi roślinne barwiące i aromatyzujące (z dyni*, jabłek*, marchwi*, bzu czarnego*, alg, szafranu), substancja żelująca: pektyna, naturalne aromaty (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne owocowe wężyki stanowią wyśmienitą przekąskę dla dzieci w szkole, w domu i na spacerze!
UWAGA
produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1459 kJ / 343 kcal
Tłuszcz - 0,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 84 g,
w tym cukry - 56 g
Błonnik - 0,3 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. W kuchni wykorzystywana na wiele sposobów, bywa gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.