

Indeks: CZ-BC-531925
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
nierafinowany
cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, mleko pełne w proszku*,
masa kakaowa*, kokos*(3,4%), kakao w proszku*,
migdały cięte*(1,7%), sól Guérande (0,4%), kakao
kruszone*(0,4%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2378 kJ/568 kcal
Tłuszcz: 41,2
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26,0 g;
Węglowodany: 42,3 g;
w tym
cukry: 39,6 g;
Białko: 7,4 g;
Sól: 0,59 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy laskowe, pistacje i soję.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +10 do +18
stopni
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o świetnych właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Stosowana w kuchni pod różną postacią - jako gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją do gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.