OREGANO LIOFILIZOWANE BEZGLUTENOWE BIO 10 g - DARY NATURY

OREGANO LIOFILIZOWANE BEZGLUTENOWE BIO 10 g - DARY NATURY

Indeks: PI-DN-816006

9,66 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
PI-DN-816006
5904538030575
31 Przedmioty


SKŁADNIKI100 % oregano* liofilizowane. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISLiofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.Liofilizowane oregano z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do pieczonych mięs, ryb, sosów i wielu dań kuchni włoskiej lub jako składnik ziołowego naparu.SPOSÓB UŻYCIAOdpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu, łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.