TYMIANEK LIOFILIZOWANY BEZGLUTENOWY BIO 10 g - DARY NATURY
Indeks: PI-DN-542610
9,08 zł
Brutto
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
Opis
Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
PI-DN-542610
5904538030537
SKŁADNIKI100 % tymianek* liofilizowany (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISLiofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.Liofilizowany tymianek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do pieczonych mięs, dań z ziemniaków, grzybów czy roślin strączkowych lub jako składnik ziołowego naparu.SPOSÓB UŻYCIAOdpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu, łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.