Brak zdjęcia

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET

Indeks: FA-BP-524843

6,70 zł
Brutto

Swoją popularność zawdzięcza temu, że wspomaga odchudzanie. Na europejskie talerze trafiła z Azji. Lubiana w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Nazywana jest kopalnią cennych witamin z grupy B oraz minerałów. Badania mówią, że 100 g fasoli pokrywa około 10% dziennego zapotrzebowania naszego organizmu na powyższe witaminy. Zlecana jest także dla kobiet w ciąży bo zawiera mnóstwo kwasu foliowego, a zjedzenie 100 g fasoli pokryje aż 30% dziennego zapotrzebowania na ten związek. Dlatego jest przepisy na przez ginekologów jako naturalny suplement diety dla przyszłych mam. Smak fasoli adziuki jest mocny orzechowy i dość charakterystyczny. W kuchni azjatyckiej znajduje zastosowanie w deserach z uwagi na swój słodkawy smak.

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
FA-BP-524843
5907814660602
1000 Przedmioty


SKŁADNIKI

fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal

Tłuszcz - 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 63 g

w tym cukry - 0 g

Błonnik - 13 g

Białko - 20 g

Sól - 0 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Komentarze

Napisz swoją opinię

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET

Swoją popularność zawdzięcza temu, że wspomaga odchudzanie. Na europejskie talerze trafiła z Azji. Lubiana w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Nazywana jest kopalnią cennych witamin z grupy B oraz minerałów. Badania mówią, że 100 g fasoli pokrywa około 10% dziennego zapotrzebowania naszego organizmu na powyższe witaminy. Zlecana jest także dla kobiet w ciąży bo zawiera mnóstwo kwasu foliowego, a zjedzenie 100 g fasoli pokryje aż 30% dziennego zapotrzebowania na ten związek. Dlatego jest przepisy na przez ginekologów jako naturalny suplement diety dla przyszłych mam. Smak fasoli adziuki jest mocny orzechowy i dość charakterystyczny. W kuchni azjatyckiej znajduje zastosowanie w deserach z uwagi na swój słodkawy smak.