Brak zdjęcia

SOCZEWICA CZERWONA BIO 5 kg - HORECA

Indeks: RS-HP-683207

59,91 zł
Brutto

Soczewica to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Soczewica czerwona daje poczucie sytości, ma niski indeks glikemiczny i może być wykorzystywana do przygotowywania potraw dla diabetyków. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica czerwona jest oczywiście bezglutenowa.

Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
RS-HP-683207
5902605410374


SKŁADNIKI

soczewica czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1597 kJ / 378 kcal

Tłuszcz - 2,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g

Węglowodany - 59 g,
w tym cukry - 2,0 g

Białko - 25 g

Sól - 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Komentarze

Napisz swoją opinię

SOCZEWICA CZERWONA BIO 5 kg - HORECA

Soczewica to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Soczewica czerwona daje poczucie sytości, ma niski indeks glikemiczny i może być wykorzystywana do przygotowywania potraw dla diabetyków. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica czerwona jest oczywiście bezglutenowa.