

Indeks: NC-AN-023062
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
kakao w
proszku*, regulator kwasowości: węglany potasu (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt odpowiedni
dla wegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1613 kJ / 389 kcal;
Tłuszcz: 21,00
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,20 g;
Węglowodany: 12,40 g;
w
tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 30,80 g;
Białko: 22,30 g;
Sól: 0,10
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.