

Indeks: CW-MM-453745
SKŁADNIKI
mąka
pszenna orkiszowa* (28%), mąka
pszenna*, syrop z agawy* (15%), masło*
(13%), proszek z agawy* (11%), kakao w proszku* (3%), migdały
mielone*, substancja spulchniająca: węglany sodu
(*certyfikowany
składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1920 kJ/ 457 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,1 g
Węglowodany: 70 g
w
tym cukry: 24 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 8,3 g
Sól:
0,12 g
Sód: 0,05 g
INFORAMCJA
ALERGENNA
Może zawierać jaja, orzeszki ziemne i inne orzechy,
sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte i spożyć w ciągu kilku dni.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowy posłodzona erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu. Jedyna wada batonu fudgio jest taka, że spożyty w dużych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Wszyscy myślą, że najlepsze czekoladki produkuje się w Szwajcarii. Jak duże zdziwienie na twarzy widać, gdy konsumenci dowiadują się, że to Belgia jest miejscem produkcji najlepszej czekolady na świecie. Właśnie te czekoladki posiadają bajeczną kompozycję orzechów laskowych, masy kakaowej, wanilii. Zostały posłodzone iluniną. Świetnie nadają się na codzienną przekąskę dla ludzi w każdy wieku. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealne dla wegetarian oraz wegan.