

Indeks: CZ-RK-471764
SKŁADNIKI
czekolada
mleczna* 60% (cukier trzcinowy*, pełne mleko w proszku* 27%,
tłuszcz kakaowy*, masa kakaowa* emulgatory: lecytyna sojowa*,
wanilia Bourbon*), nadzienie karmelowe* [(karmel*: syrop
glukozowy*, cukier trzcinowy*, masło*, woda, emulgator:
lecytyna sojowa*), syrop inwertowany*, sól kamienna
(*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 34% z czekolady
mlecznej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 2206 kJ / 528
kcal
Tłuszcz: 30 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18
g;
Węglowodany: 58 g;
w tym cukry: 52
g;
Błonnik: 1,1 g
Białko: 6,6 g;
Sól: 0,6
g,
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzechy
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.