ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN

ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN

Indeks: SZ-BV-490670

6,70 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
Certyfikat
certyfikat bio
SZ-BV-490670
4005394284179
105 Przedmioty


SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISŚrodek żelujący do żywności.22 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku.  UWAGI Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do sierpnia (włącznie).  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać zawartość torebki i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego. Następnie dodać  300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 866kJ / 205 kcal; Tłuszcz: < 0,1 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g;Węglowodany: 50,0 g; w tym cukry: 2,5 g; Błonnik: 8,3 g;Białko: < 0,5 g; Sól: 0,3 g INFORMACJA ALERGENNA może zawierać migdały, gorczycę, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

13 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.