PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM

PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM

Indeks: SZ-BD-995379

8,30 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
Certyfikat
certyfikat bio
SZ-BD-995379
5907709950856


SKŁADNIKIpektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%  OPISpektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPorcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

13 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.